• homeslide4
  • homeslide5

  • homeslide3
  • homeslide2
  • homeslide1

chilllogo2

Kollum Watersportdorp

Beoordeel dit bericht
BeginAbonneer

DSC05974klVandaag 29 april 2017 was het dan zover. Na jaren van bouwen, graven en baggeren kon dan eindelijk de nieuwe watersportvoorziening in het hart van Kollum officieel worden geopend. Want, voor wie dat misschien nog niet had gemerkt, in de afgelopen jaren is in het centrum van Kollum een heel nieuw plan gerealiseerd voor de watersport. Er zijn nieuwe aanleg mogelijkheden met daarbij behorende voorzieningen gecreëerd, en om die te kunnen bereiken zijn er drie bruggen verhoogd naar een doorvaarthoogte van 3 meter. Dit betekent dat met ingang van nu, bijna iedere watersporter vanaf de jachthaven door kan varen en een ligplaats kan vinden in het centrum van Kollum. En dat is dus vlakbij de supermarkten, en valkbij de winkelstraat.

  

 

DSC05979klVandaag dus de officiële opening. En daartoe was het (nieuwe) eilandje opgefleurd met de nodige vlaggen, een skûtsje en een hele rij boten. Vanaf dat skûtsje werden de nodige zeemansliederen ten gehore gebracht voor het in grote getale opgekomen publiek, dat daarnaast ook nog even rond kon neuzen op de rommelmarkt aldaar. Deze rommelmarkt was mede in het kader van de Kollumer Kat Dagen, die traditiegetrouw worden georganiseerd in de laatste week van april. Alles met elkaar was het dus een gezellige boel.

 

 

 

 

 

DSC05986klDSC05988klHet hoogtepunt was natuurlijk toen, even na elf uur, wethouder Boerema samen met gedeputeerde Kramer in een klein Shikara-bootje om de hoek verscheen en richting het skûtsje peddelde.

 

Nadat ze samen aan boord van het skûtsje waren geklauterd (nee, niemand viel overboord), volgde een kleine toespraak van beide, waarna Kramer m.b.v een koperen scheepstoeter de nieuwe watersportfaciliteit open blies. Uiteraard werd hij hierbij even geholpen door de schaapshoorns van alle langs de kant liggende schepen.

 

 Daarna was er voor iedereen de mogelijkheid een kleine rondvaart te maken in een elektrische sloep, zodat Kollum eens van een heel andere kant kon worden bekeken. Of men kon z'n honger en dorst laven bij een van vis- en eettentjes op de wal. Het werd dus al met al een mooie drukke middag.

 En met deze opening is er weer een mooie watersportfaciliteit in Kollum bij gekomen, die voor de toeristische ontwikkeling van Kollum zeker van betekenis zal zijn. Ga er dus maar van uit dat je deze zomer vast mensen in het dorp tegen zult komen die je niet kent, omdat ze net van een (huur)boot zijn gestapt in het hart van ons mooie dorp. En wanneer deze mensen dan enthousiast tegen je beginnen over jouw mooie dorp en z'n schitterende faciliteiten, is dat iets waar je best een beetje trots op mag zijn...

 

 

 

DSC05990klDSC05976klDSC05978kl


Smileys

:confused::cool::cry::laugh::lol::normal::blush::rolleyes::sad::shocked::sick::sleeping::smile::surprised::tongue::unsure::whistle::wink:

 1000 Characters left

Antispam Refresh image Case sensitive

merkenbalk

Chill Fashion
Voorstraat 53
9291 CD Kollum,

Tel: 0511 453 147
Fax: 0511 454 388

fashion cheque 6

Openingstijden:

di t/m do : 13.00 - 17.30u
vrijd.: 10.30 - 12.00 & 13.00 - 17.30u
vrijdag koopavond 19.00 -20.00u

zat.: 10.00 - 17.00u
zondag en maandag gesloten