• v1
  • v2
  • v3

chilllogo2

Trends vrouwenmode herfst / winter 2019/20


Na een ongekend mooie zomer worden dan toch de dagen korter en de avonden langer. Na al dat mooie weer betekent dit toch dat de winter in aantocht is. Waar we anders 's avonds nog lang buiten actief waren, zoeken we langzamerhand weer de gezelligheid van thuis op. Lekker met je hele familie eten bij de openhaard, terwijl buiten de bomen langzaam verkleuren naar de herfsttinten. En natuurlijk is dit ook de tijd dat je weer na gaat denken over een leuke nieuwe outfit voor het komende winterseizoen. En wat gaat het modebeeld ons bieden deze winter?


vrtrend w19 2De winterkleuren en materialen

Twee ogenschijnlijk tegengestelde stromingen verenigen zich deze winter in de mode. De stroming van: hang naar nostalgie, de jaren tachtig en negentig, en die van het gebruiken van duurzame en natuurlijke materialen. Maar ook de fascinatie voor de toekomst, virtual reality en nieuwe toepassingen van stoffen is een duidelijke nieuwe stroming van deze winter.
Wat betreft de kleuren en dessins wordt de mode, misschien wel dankzij de op handen zijnde Brexit, geïnspireerd door Britse invloeden. Je ziet dit door het gebruik van ruiten, Vivienne Westwood achtige parodieën en Upperclass stoffen zoals rib en velvet. Door de mix van deze materialen en patronen ontstaan bijzondere truien, blouses en rokken. Het combineren van prints zoals streepdessins met animalprints is een een typische nieuwe stijl van deze winter. Hierbij kan het eigenlijk niet gek genoeg.
Dé kleuren van deze winter zijn uiteraard alle bruinvarianten die worden gecombineerd met oker, terra, groen en petrol. Al deze warme tinten samen zorgen voor een uiterst sfeervol winterplaatje dit seizoen.

 

 

 


vrtrend w19 1De stijlen

Dan is natuurlijk de volgende grote vraag: "Wat worden de stijlen deze winter? Hoe zien de jasjes eruit; worden het broeken of jurken?" Om gelijk maar met het laatste te beginnen: het worden toch wel heel vaak jurken. Deze zijn dan meestal knielang en in de al eerder beschreven stoffen en kleuren. "Warmte uitstralen" is hierbij ook weer een belangrijk thema. Het vest blijft duidelijk in het modebeeld, maar je gaat ook duidelijk het (colbert) jasje weer terug zien! En dit jasje mag mooi glanzend en netjes zijn, en als je het durft: met een printje of ruit. Verder zijn deze winter de shirts nog steeds blousend en wat langer. En ook bij de stoffen van deze blouses en shirts geldt dat deze mooi glad en glanzend zijn. De dessins van de blouses en blousons zijn toch nog steeds vaak geïnspireerd op dierenprints. Maar vergeet ook de eerder genoemde Britse invloeden hierbij niet, waardoor je zomaar een ruit in de dessins tegen zou kunnen komen. En wat te denken van de dessins die zijn ontstaan door virtual reality-3D invloeden? Daardoor lijken ze te zijn uitgevoerd in een soort reliëf. Uiteraard blijft de jeans favoriet. Ook deze winter kun je eindeloos blijven combineren met deze oude vertrouwde bekende. Nog steeds lekker skinny, maar met een duidelijk hogere taille.


Je ziet het: er zit een mooie kleurrijke winter aan te komen. En je hoeft er dus niet triest bij te lopen. Het nieuwe modebeeld van de komende winter biedt je immers genoeg ruimte om naar hartenlust te combineren met al die nieuwe stijlen, vormen, en kleuren. Gewoon doen dus!

merkenbalk

Chill Fashion
Voorstraat 53
9291 CD Kollum,

Tel: 0511 453 147
Fax: 0511 454 388

fashion cheque 6

Openingstijden:

di t/m do : 13.00 - 17.30u
vrijd.: 10.30 - 12.00 & 13.00 - 17.30u
vrijdag koopavond 19.00 -20.00u

zat.: 10.00 - 17.00u
zondag en maandag gesloten